Yazının Tanıklığı/Tanıklığın Yazıları  

Solan Fotoğraftaki Bakış/Emin SALMAN

2 dakika okundu

Bakışlarındaki gizemi çözmeye çalışıyorum. Kanayan bir yaradan akan kana benziyor bakışları. Bana yönelen bakışların ardındaki boşluğu, korkuyu, yalnızlığı, bekleyişi çözmeye çalışıyorum. Bakışları üzerimde hissettikçe, fotoğrafı anımsadım. Tozlanan, solan, unutulmaya başlayan fotoğrafı.

Devamını Okuyun  

Fabl/Mehmet Ali GÜNER

2 dakika okundu

İnsanlar sırf zevk uğruna ona ve onun gibilere acı vermekten hiç çekinmiyorlardı. İnsanlardan bu yüzden uzak durmaya çalışıyordu. Ağır adımlarla sokağın başındaki çöplüğe doğru yürüdü. Patileriyle çöpleri karıştırmaya başlamıştı yine. Çöplerde yiyecek daima bir şeyler olurdu. Çünkü insanlar yiyebileceklerinden daima fazla bir şeyler alırdı ve yiyemediklerini daima çöpe atarlardı.

Devamını Okuyun  

Tipi/Erinç BÜYÜKAŞIK

1 dakika okundu

Yine evham yapıyor bu iki kocakarı, diye söylendi çadırın önünde volta atarken. Sigarasından bir nefes daha çekti. Oğlan iyiyim dedi ya, birkaç ay içinde izne de gelir muhakkak. Üç metre kar anacığım kimi zaman, küreklerle yol açtık kendimize ilerlerken, hele tipide siperde beklemek en zoru, acı soğuk derdin ya memleketin kışı için anacağım.

Devamını Okuyun  

Raybank/Ümit Ahmet DUMAN

2 dakika okundu

Murat gözlerini patlatarak, yanlış duyduğunu düşünerek şaşkınlıkla “Sen rüyada mısın ya da biz yanlış mı duyuyoruz.

Devamını Okuyun  

Elim Bende/Ebru Zeynep DİŞİAÇIK

1 dakika okundu

“Sen yeter ki yola düş!” diye tekrar ettim kendi kendime. Melodik bir içselleştirme yaratmalıydım ruhumda. Sesli düşünceler bir kambur misali sırtımda.

Devamını Okuyun  

Cevher/Levent ARIÇ

1 dakika okundu

Teknoloji çok örseledi büyük insanlığı; çürüttü, kemirdi, eritti ve savurdu. Büyük insanlığın bilinçli üyeleri bu durumdan çok şikayetçi lakin güçleri yetmiyor.

Devamını Okuyun  

Göç/Ebru Zeynep DİŞİAÇIK

1 dakika okundu

Gökyüzüne uzattı bakışlarını. Bir dilek dilemek istiyordu göğün ortasına yerleşen ama asla ve asla görünmeyen ak sakallı dededen. Çocukluğundan bu yana kulaklarına dolan anlatı bu ise neden isteğini yapmasındı.

Devamını Okuyun  

Safranbolu, Gizli Aşkların Kenti/Savaş ÜNLÜ

1 dakika okundu

Cumbalardan,kapı aralarından bakan insanlar, kente gelen insanları o denli kanıksamışlar ki hemencecik dost oluveriyorlar. Başlıyorlar dilleri döndüğünce bilgi vermeye.

Devamını Okuyun  

Kutsal Aziz/Mehmet Ali Güner

1 dakika okundu

Hanım gelinin ağlamasını içerlemişti. Biraz uzaklaşınca geri döndü Hanım gelinin yanına. ”Artık ağlama.“ derken gözyaşlarını da tutamadı. Teselli etmek için gördüğü bir rüyayı anlattı. Rüyamda;

Devamını Okuyun  

Mesleki Hırsızlık Eğitimi/Ümit Ahmet DUMAN

3 dakika okundu

Murat kaldığı yerden “Şimdi bir başka önemli konu da mevsim, yaz mevsimi gözlemler, plan yapmalar, tatbikatlar için daha uygun olurken operasyonunuz için en önemli zamanlar kış dönemleri.

Devamını Okuyun  

Nar/Erinç BÜYÜKAŞIK

1 dakika okundu

İti bağlasan durmaz bu evde, diye ilenmişti analığı geçen sene geldiklerinde. “Ander gaybana, andır galasıca.” diye ilendi Ahmet'e. Şu zavallı uşaklara da yazık, diye tersledi babamı. Babam susturmaya çalıştı analığı.

Devamını Okuyun  

Acılar Uygarlığı/Gürbüz Demir

2 dakika okundu

Bir sığırcık sürüsü çeper oyuklarına sığınmaya çalışıyor, köpekler dört ayağını bir noktada birleştirip çeper diplerine iyice sokuluyorlardı.

Devamını Okuyun