Yazının Tanıklığı/Tanıklığın Yazıları  

İçimdeki Tutsak/Ebru Zeynep DİŞİAÇIK

1 dakika okundu

Anlam veremediği bir esinti girmişti tam göğsünün ortasına. Gömleğinin düğmelerine ilişen parmakları ilk beraatini vermeye kararlıydı. O susmayan sesi içinden söküp atacaktı.

Devamını Okuyun  

"Rodin" Diye Birine/Ümit Ahmet DUMAN

1 dakika okundu

Hazır yakalamışken ilhamı paçasından devam mı diyorsun; 'Sıradanlığa heyecan katarsan eğer,' 'Düşünmektense eyleme geçilmeli,' 'Kaf Dağı'nın arkasını görmek istersen?' 'Yola erken çıkana takıl' 'Belki saçma, belki tam yerinde' 'Taş gediğini bulduysa bizce ne ala' Bu son dizelerde sana gelsin, sessiz kendini biri zanneden kibirli.

Devamını Okuyun  

Ölüler Şehrinden Sesler/Erinç BÜYÜKAŞIK

2 dakika okundu

Bağlamın dışında kalan sözcükleri kağıdın bir köşesine iliştirdi. Ölen, öldüren, avcı ve katilin tragedyasını dehşete tanık kalabalıkların balık hafızalı olduğunu biliyordu. Bağlamı o da unutacaktı bir köşeye iliştirmese. “Bir zamanların acı çekmiş halkı kendini yok edenlere benziyor.”

Devamını Okuyun  

Gümüş Bilezik/Ümit Ahmet DUMAN

1 dakika okundu

Şimdilerde hiç unutmadığım, bir ay öncesi ve bir ay sonrası çevremdekilere bıktırırcasına anımsattığım ve gündemde tuttuğum gün, o an için bende bir anlam ifade etmiyor tabii

Devamını Okuyun  

İç Acıların Toplamı Kaç Eder?/Sezai SARIOĞLU

1 dakika okundu

Dil, geçmişi anlamadan anlatmaktan yoruldu. Bilinen ama unutulan bir şey var; büyük yanlışı yaptıran küçük yanlışlar, büyük defteri yazdıran küçük defterdir.

Devamını Okuyun  

Ekmek Arası Gerçeklik/Enver Karahan

2 dakika okundu

Zaman geçtikçe soğuktan titremelerine engel olamıyorlardı. Kemal’in öksürükleri daha da artıyor, Yusuf ise titreyen bedenine engel olamıyordu.

Devamını Okuyun  

Mavi Işık/Mehmet Ali GÜNER

1 dakika okundu

Uzun zamandır hava kötüydü, gökyüzü bulutlarla kaplı, kara bulutlarla. Kirpi alışmıştı artık sadece bulutları aşabilen cılız güneş ışığına. Günlük yürüyüşünü yapmaya çıktı. Biraz gitmişti ki bir gök gürültüsü ardından sağanak yağmura yakalandı, dönmeye karar verdiğinde çok geçti artık. Kapıldı sel sularına, akıntıya bıraktı kendini…

Devamını Okuyun  

2023'e İlenme/Ümit Ahmet DUMAN

1 dakika okundu

Hissediyorum acı dolu bir yüzyıla 2024'e girişi duyuyorum. Barış dolu, başarı dolu, hastalıksız, sağlıklı yıllar diliyoruz birbirimize, kan kırmızı şarap sıvısından, kadehlerden yansıyan ışımaları altında. Ağızlar hiç ağlamaya açılmayacakmış gibi gergin gülüyor.

Devamını Okuyun  

Emanet/Fulya Özgüç DUMAN

2 dakika okundu

Genellikle sahip olamadıklarımız bizim için hayâldir. Benim de hayâllerim ilkokul çağında başlamıştı. En önemlilerinden biri, adımın büyük harflerle yazıldığı gümüş künyeydi. ‘’Künye’’ adını öğrenmemi ve ilk tanışmamı sağlayan öğretmenimdi.

Devamını Okuyun  

Son Dakikalara Gözlem/Ümit Ahmet DUMAN

3 dakika okundu

Öldürmek iç güdüsü içimde yönetemediğim, engelleyemediğim faaliyetleri örgütlüyordu. Öldürmek bir oyun, bir zevk aracı sanki geçmişte kalmış bir acının intikamı gibiydi. Sürekli aklımda birilerini öldürme planları ile yaşıyordum.

Devamını Okuyun  

Yol/ M.Ali GÜNER

1 dakika okundu

Yazın ortasında yağan sağanak yağmur geç kalmış bir nisan özlemiyle otobüsün camını döverken ben de geç kaldığım hayatıma yetişebilmek için kestirme bir yol arıyordum. Zaman yolcularına öykündüğümden değil ama bugün ilk defa geri dönebilmeyi istedim.

Devamını Okuyun  

Kağıtsız Gemiler/Sezai SARIOĞLU

1 dakika okundu

İnsan baktığı şeye de benziyor. Biz benzeyerek büyürüz; dağlara, sulara, güneşe, aya ve taşlara bakarak büyürüz. Kavlimiz vardır, zamanla onlar da bize benzer.

Devamını Okuyun