Yazının Tanıklığı/Tanıklığın Yazıları  

Ölgün Maviliğin Gölgesi/Erinç BÜYÜKAŞIK

5 dakika okundu

Televizyon ekranında celladını alkışlayan kalabalık bas bas bağırıyor kadının çevresinde. Kocasını aldatmış kadının iki ufak oğlu tedirginlikle izliyor kırbaçlı adamı. Bir, iki, üç, dört... alkışlar.

Devamını Okuyun  

Boynunda Erotomani İzi/Enver KARAHAN

2 dakika okundu

Kayaları döven dalgaların sesiyle irkiliyor. Bakışlarını etrafta gezdirdikten sonra, altında oturduğu ağacın sallanan dallarına bakıyor bir müddet.

Devamını Okuyun  

Başkasının Hikâyesi/ Ebru Zeynep DİŞİAÇIK

1 dakika okundu

Denizin mavisine kilitlenen bakışları, parmaklarının arasındaki sigara yere düştüğünde uyanmışcasına sağa çevrildi.

Devamını Okuyun  

Müzik Birleştirir/ Ümit Ahmet DUMAN

3 dakika okundu

Rüyalar özgürlüklerimiz, ne güzel kimseye hesap vermediğimiz, bilinçaltlarımızı anadan üryan ortalığa saçtığımız gizli sığınaklarımız…

Devamını Okuyun  

ZAMANSIZ İNSAN.../Mehmet Ali GÜNER

2 dakika okundu

Zamansız insan düşündü. Çok fazla şey yaşadım. Anlattığım -anlatmadığım. Paylaştığım - paylaşmadığım. Söylediğim -söylemediğim. Hissettiğim ama hissettirmediğim. Çok fazla şey. Bir dediysem on dedim içimden. Zamansız insan düşündü.

Devamını Okuyun  

Sistemin Çarklarında/Aysu SEVTEKİN

4 dakika okundu

Çocukluğundan beri el becerisi çok iyiydi. Yaşıtları oyuncaklarla oynarken, o doğadan topladığı taşlarla, sopalarla, toprakla, ağaç yapraklarıyla, suyla, bulduğu türlü cisimlerle hayal gücünü kullanarak yeni malzemeler oluştururdu.

Devamını Okuyun  

Halil Dayım/Ümit Ahmet DUMAN

1 dakika okundu

Geceyarısının geleneksel tiryakileri için özel demlenmiş çayın iştah açıcı kokusu, kahvenin içinden dışarıdaki verandada lüks ışığı altında kumar oynayanları yalayarak gökyüzüne çıkıyordu.

Devamını Okuyun  

Soluk, Mavi Bir Nokta/Erinç BÜYÜKAŞIK

1 dakika okundu

Dünya soluk, mavi bir nokta. Eğer uzaydan baksaydın; bir astronotun, kozmonotun gözüyle şaşakalır izlerdin kendini belki de. Niçin dünyaya geldiğini biliyor musun? Sen de bir kurbansın belki de.

Devamını Okuyun  

Teneffüs Arası/Sezai SARIOĞLU

1 dakika okundu

Bütün gün yorgun düştüm, uykuya üşüştüm, bir de ne göreyim, devrim ağlaya kalmış dizlerimde. Bütün hafta gülmeyi öğrendim Şirazi'den emanet bir gül'den.

Devamını Okuyun  

Çürüme/Enver KARAHAN

2 dakika okundu

An gelir ki, parmak uçlarının saç diplerinde birleştiği o acı kavuşmanın, yüzünde yaşattığı gerilmenin bıraktığı izle aynaya yansıyan aciz tavrının, gözlerinin her bir boşluğunu doldurduğu o an, geçmişe yapılan bir yolculuk gibidir ve sorgulamanın ilk adımı atılmış olur.

Devamını Okuyun  

Havuzlu Düşler/Turan HORZUM

2 dakika okundu

Seçil’e taşınamadın, baban da emekli olamadı. İkisine de bekleyin dedin. O çok sevdiğin çocuklardan biri sana çok bağlandı da ondan, sen de ona bağlandın. Orkun.

Devamını Okuyun  

Anıların İzinde: Aziz Nesin'in Konukseverliği/Savaş ÜNLÜ

1 dakika okundu

Aziz Nesin,”Nasıl da biliyorlar yararlı meyveyi. Bahçemizdeki meyveler ilaçsız, gübresiz, doğal olarak yetişiyor. Bizim insanımız bu elmaları görse, bize kurtlu elmaları yedirdi, diye söylenir.

Devamını Okuyun